ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ TAVUK ETLİ PİDE

Tavuk Etli Pide

Orta Doğu ve Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan pide, Avrupa ülkelerinde boş bir şekilde servis edilir. Hazırsanız, öğünlerinize renk katacak tavuk etli pide nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • 500 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 3 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Etli Pide Nasıl Yapılır?

  • Süt ile suyu tencereye alıp hafif ısıtın. Tereyağını eritin. Tozşekeri ilave edip eriyince süte karıştırın. Karışımı hamuru yoğuracağınız kaba aktarın.
  • Ayrı bir kapta un, tuz ve mayayı karıştırıp eleyin. Unlu karışımı sütlü karışıma yavaş yavaş ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı kısmı ile iyice karıştırın.
  • Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın. Soğan ve domatesi ince doğrayın. Maydanozları ince kıyın.
  • Tereyağını tavada erittikten sonra soğanları kavurup doğradığınız tavuğu ekleyin. Domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Maydanozu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın.
  • Her parçayı yuvarlak açıp iç harcı ortalarına paylaştırın. Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tavuk eti yerine kıyma ile hazırlayabileceğiniz etli pide tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!