Lezzet pide tarifleri ile özel günlerinizde de yanınızda. Nefis sütlü ve zeytinli pide tarifine geçebiliriz.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Pide hamuru için, yaş maya kullanıyorsanız 2 çorba kaşığı su ve mayayı bir kapta iyice karıştırın.
İnstant maya kullanıyorsanız eritmenize gerek yok doğrudan hamura katabilirsiniz. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
Maya, ılık süt ve tuzu ilave edip ıslak bir hamur gibi yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru, un serpilmiş tezgahta elinizle bütün bir yuvarlak şeklinde açın. Yağlanmış pişirme kabına yerleştirin.
Bir kasede yumurta ve yoğurdu karıştırın. Karışımı hamurun üzerine sürün. Sonra keskin bir bıçakla hamurun üstünü istediğiniz şekli vererek çizin.
Pişirme kabındaki hamuru tekrar ılık fırına verin. Fırının kapağını kapatıp mayalanması için 35 dakika bekletin.
Hamuru fırından çıkarın. Fırını 250 dereceye ayarlayın. Pideyi 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.