ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ SÜTLÜ VE ZEYTİNLİ PİDE

Sütlü Ve Zeytinli Pide

Lezzet pide tarifleri ile özel günlerinizde de yanınızda. Nefis sütlü ve zeytinli pide tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü Ve Zeytinli Pide Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş veya instant kuru maya
  • 1+ 1/3  su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • Yarım tatlı kaşığı kekik

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Sütlü Ve Zeytinli Pide Nasıl Yapılır?

  • Pide hamuru için,  yaş maya kullanıyorsanız 2 çorba kaşığı su ve mayayı bir kapta iyice karıştırın.
  • İnstant maya kullanıyorsanız eritmenize gerek yok doğrudan hamura katabilirsiniz.  Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  • Maya, ılık süt ve tuzu ilave edip ıslak bir hamur gibi yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru, un serpilmiş tezgahta elinizle bütün bir yuvarlak şeklinde açın. Yağlanmış pişirme kabına yerleştirin.
  • Bir kasede yumurta ve yoğurdu karıştırın. Karışımı hamurun üzerine sürün. Sonra keskin bir bıçakla hamurun üstünü istediğiniz şekli vererek çizin.
  • Pişirme kabındaki hamuru tekrar ılık fırına verin. Fırının kapağını kapatıp mayalanması için 35 dakika bekletin.
  • Hamuru fırından çıkarın. Fırını 250 dereceye ayarlayın. Pideyi 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak veya  ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!