ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ SÜTLÜ VE ZEYTİNLİ PİDE

Sütlü ve zeytinli pide

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü ve zeytinli pide tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş veya instant kuru maya
  • 1+ 1/3  su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • Yarım tatlı kaşığı kekik

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Sütlü ve zeytinli pide Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Pide hamuru için,  yaş maya kullanıyorsanız 2 çorba kaşığı su ve mayayı bir kapta iyice karıştırın. ‹nstant maya kullanıyorsanız eritmenize gerek yok doğrudan hamura katabilirsiniz.  Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, ılık süt ve tuzu ilave edip ıslakça bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru, un serpilmiş tezgahta elinizle bütün bir yuvarlak şeklinde açın. Yağlanmış pişirme kabına yerleştirin.

Bir kasede yumurta ve yoğurdu karıştırın. Karışımı hamurun üzerine sürün. Sonra keskin bir bıçakla hamurun üstünü istediğiniz şekli vererek çizin.

Pişirme kabındaki hamuru tekrar ılık fırına verin. Fırının kapağını kapatıp mayalanması için 35 dakika bekletin. Hamuru fırından çıkarın. Fırını 250 dereceye ayarlayın. Pideyi 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak veya  ılık servis yapın. Afiyet olsun.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.