Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Domatesli Kebap
Çoban Kavurma
Anasayfa
Tarifler
Pide Tarifleri
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
So��anlama Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Cevizli Tahinli Muffin Tarifi
1 Aralık Masterchef Türkiye 2. Ceketin Sahibi Kim Oldu?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
2 Aralık Masterchef Türkiye 3. Ceketi Kim Kazandı?
Bulgur Pilavına Hangi Baharatlar Yakışır?
30 Kasım Masterchef Türkiye İlk Ceketin Sahibi Kim Oldu?
Pilava Şeker Neden Konur?
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide için
Malzemeler
Malzemeler
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı ılık su
Tuz
İç malzeme için
Yarım demet pazı
2 kırmızı biber
100 gr kaşar peyniri
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
Nasıl Yapılır
Ispanağı haşlayın. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
Hamur için bütün malzemeleri yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.
26 cm çapındaki kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.
Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpiştirin.
Kenarlardaki hamuru, karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Pide Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pide Tarifleri
45 Dakika
Cantık Tarifi
Selinhdr
Pide Tarifleri
75 Dakika
Pirinç Unlu Patates Pidesi
Selinhdr
Pide Tarifleri
85 Dakika
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi
Selinhdr
Pide Tarifleri
100 Dakika
Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
Selinhdr
Pide Tarifleri
108 Dakika
Evde Kıymalı Pide Tarifi
Selinhdr
Pide Tarifleri
70 Dakika
Trabzon Pidesi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.