ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ PAZILI VE KIRMIZI BİBERLİ PİDE

Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Tuz

İç malzeme için

  • Yarım demet pazı
  • 2 kırmızı biber
  • 100 gr kaşar peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı haşlayın. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  • Hamur için bütün malzemeleri yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.
  • 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.
  • Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpiştirin.
  • Kenarlardaki hamuru, karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!