ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ MANTARLI MİLFÖY PİDESİ

Mantarlı Milföy Pidesi

Mantarlı milföy pidesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Milföy Pidesi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 milföy
  • 2 tavuk göğüs eti
  • 3 su bardağı mantar
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üstüne sürmek için:

  • 1 yumurta sarısı

Mantarlı Milföy Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları temizleyip doğrayın. Tavuk göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin, zar şeklinde doğradığınız soğanı ve tavukları koyun.
  • Suyunu bırakıp çekene kadar soteleyip mantarları ilave edin. Tavuk etleri pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı un koyup, 2 dakika boyunca karıştırın.
  • 1 bardak su ilave edip 10 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin.
  • 4 tane milföy hamurunu uzunlamasına üst üste gelecek şekilde dizin. Üzerine 1 yemek kaşığı un serpin. Merdane yardımıyla hamuru açıp  inceltin.
  • Hamurun içine hazırladığınız harçtan koyun. Hamurun kenar kısımlarını oval şekilde kesip içe katlayın. Kenarlarına yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!