ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ KAVURMALI VE HELLİMLİ PİDE

Kavurmalı Ve Hellimli Pide

Kavurmalı ve hellimli pide

Kıbrıs kökenli bir peynir olan hellim, genellikle ızgarada veya tavada kızartıldıktan sonra tüketilir. Özellikle pide ve sandviç tariflerinde kullanılan bu peynir, mineral bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, Ekrem Çağatay’dan pide severler için eşsiz bir lezzet…

Kayseri cıvıklı pide ve Çarşamba pidesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavurmalı Ve Hellimli Pide Tarifi İçin malzemeler

  • 60 g hellim peyniri (Küp doğranmış)
  • 120 g kavurma (Küp doğranmış)
  • 1/2 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
  • Kekik
  • 5 g tereyağı

Servis için

  • Frenk maydanozu
  • Kanlı kuzu kulağı

Pide hamuru

  • 400 g un
  • 220 g su
  • (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

Kavurmalı Ve Hellimli Pide Nasıl Yapılır?

  • Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
  • Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın.
  • Frenk maydanozu ve kuzu kulağı eşliğinde sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!