Kavurmalı Hıtap

Kavurmalı hıtap, Adıyaman'ın en sevilen tariflerinden biridir. Özellikle kış aylarında tüketilen hıtap, kavurma, soğan ve salçalı harç ile doldurulur. Görünümü Bafra pidesini andıran kavurmalı hıtap, hem yöre halkı, hem de yöreye gelen turistler tarafından büyük bir ilgi görür. Kavurmalı hıtap yapımında kullanılan kavurma zırhla kıyılır ve hamur taş ocakta pişirilir. Malzemeler hazırsa, kavurmalı hıtap tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak Konya bıçak arası ve cantik pidesi tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Kavurmalı Hıtap Tarifi İçin malzemeler
Hamur için:
- 22 gr yaş maya
- 1 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
İç harç:
- 500 gr kavurma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 600 g kavurma
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Kavurmalı Hıtap Nasıl Yapılır?
- Hamur için; Yaş maya ılık su içerisinde yavaş yavaş çözdürülür. Üzerine toz şeker eklenir ve aktifleşmesi için 5 dakika bekletilir.
- Yoğurma kabına un ve tuz alınır. Üzerine mayalı su eklenerek yoğrulur.
- Hamur kıvam aldığında üzeri nemli bez ile örtülür ve dinlenmeye bırakılır.
- Bu esnada kavurma küçük küçük parçalara bölünür ve üzerine baharat eklenir.
- Daha sonra soğan ve salça ilave ederek iç harç tamamlanır.
- Hamurdan bezeler koparılarak açılır ve açılan hamurun içerisine harç koyulur. Hamurun üzeri kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR