Ispanaklı Ve Pazılı Pide

Ispanaklı Ve Pazılı Pide
12 Mayıs 2021

Çay saatlerinde, bayram sofralarında, iftarda veya davet yemeklerinde sunabileceğiniz nefis bir pide tarifimiz var. İç harcı ıspanak, pazı ve mantar ile doldurulan bu pideleri, soğuk ayran eşliğinde sunabilirsiniz. Hazırsanız, Ekrem Çağatay’dan kolay hazırlayacağınız ıspanaklı ve pazılı pide tarifine geçebiliriz.

Tahinli pide ve kıymalı pide tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Ve Pazılı Pide için

Malzemeler

  • 130 g ıspanak
  • 50 g pazı yaprağı
  • 1/2 adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
  • 1 adet chili biberi (İnce doğranmış)
  • 5 adet kültür mantarı (İri doğranmış)
  • 5 g tereyağı

Pide hamuru

  • 400 g un
  • 220 g su
  • (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)
Ispanaklı Ve Pazılı Pide

Nasıl Yapılır

Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.

Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo