ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER ANANASLI RÜZGAR GÜLÜ

Ananaslı Rüzgar Gülü

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ananaslı Rüzgar Gülü Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 milföy hamuru
  • 1 ananas
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • ¼ su bardağı esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Reçel (kayısı~şeftali)

Ananaslı Rüzgar Gülü Nasıl Yapılır?

Ananasın kabuklarını soyup doğrayın ve mutfak robotunda çekin. Ananası, şekerleri, vanilyayı, tuzu ve tereyağını tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında 10-15 dakika bekletin ve çatalla üzerine delikler açın. Ortasında boşluk bırakarak dört köşesine doğru kesikler yapın. Ananas karışımından 8 top yapıp hamurların ortasına yerleştirin. Kenarlardaki kanatların bir köşesini ortada birleştirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine reçel sürerek servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!