Ananaslı rüzgar gülü

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Ananaslı rüzgar gülü tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 8 milföy hamuru
- 1 ananas
- ¾ su bardağı toz şeker
- ¼ su bardağı esmer şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- 1 yumurta
- Reçel (kayısı~şeftali)
Ananaslı rüzgar gülü Nasıl Yapılır
Ananasın kabuklarını soyup doğrayın ve mutfak robotunda çekin. Ananası, şekerleri, vanilyayı, tuzu ve tereyağını tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında 10-15 dakika bekletin ve çatalla üzerine delikler açın. Ortasında boşluk bırakarak dört köşesine doğru kesikler yapın. Ananas karışımından 8 top yapıp hamurların ortasına yerleştirin. Kenarlardaki kanatların bir köşesini ortada birleştirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine reçel sürerek servis yapın.



Dergide bu ay neler var?
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!