ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ZEYTİNLİ TAZE BAHARATLI BİSCOTTİ

Zeytinli Taze Baharatlı Biscotti

Kaç
Kişilik

25 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli Taze Baharatlı Biscotti Tarifi İçin malzemeler

  • 60 g tereyağı
  • Yarım soğan
  • 125 g un
  • Bir tutam kabartma tozu
  • Bir tutam kekik
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 30 g beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 45 g dilimlenmiş siyah zeytin

Zeytinli Taze Baharatlı Biscotti Nasıl Yapılır?

Rendelediğiniz soğanı bir yemek kaşığı tereyağında soteleyin. Kenara alıp soğumaya bırakın. Kalan tereyağını da eritip soğumaya bırakın. Tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın. 30 cm uzunluğunda 6-7 cm genişliğinde rulo şekli verip yuvarlayın. Üzerini elinizle hafifçe bastırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra 2 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimleri tekrar yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 5 dakika daha pişirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!