Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

Yeni yıl yaklaşırken zencefilli yılbaşı kurabiyesi yapmayı unutmayın. Pişerken yaydığı mis gibi kokusu ve uzun süreli raf ömrü ile bu tarife bayılacaksınız. Yapması, süslemesi kadar yemesi de keyifli olan zencefilli yılbaşı kurabiyesi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Kurabiyeleri süslemek için royal icing tarifine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler
- 90 gr esmer şeker
- 100 gr bal
- 50 gr pekmez
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 2 çay kaşığı toz zencefil
- ½ çay kaşığı toz karanfil
- 115 gr yumuşak tereyağı
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta
- 500 gr un
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
- Bal, pekmez ve şeker ocağa alınarak ısıtılıt. Şekerler eriyince içerisine baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Hafif ılıdıktan sonra tereyağını ekleyerek karıştırın. Karışım soğumaya bırakın.
- Yumurtayı çırpın ve karışıma ekleyin. ardından kuru malzemeleri ekleyerek karıştırın, yoğurun.
- Hamuru dinlendirmeye bırakın.
- Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında açın ve istediğiniz şekillerde kesin.
- Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kontrollü bir şekilde 10-25 dakika pişirin.
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Fırın gücüne göre pişme derecesi ve süresi değişkenlik gösterebilir. Kontrollü bir şekilde renk alana kadar pişirin.
- Baharatları damak tadınıza göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
- Üzerine ‘icing’ yaparak süsleyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR