ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ TEREYAĞLI KURABİYE

Tereyağlı Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tereyağlı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 175 gr tuzsuz tereyağı
  • 90 gr pudra şekeri
  • 250 gr tam buğday unu

Üzeri için

  • Esmer şeker

Tereyağlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye alın. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Unu ilave edin. Karışımı pürüzsüz bir hamur kıvamı alana kadar yavaş hareketlerle yoğurun. Yaklaşık 30 cm uzunluğunda ve 12 cm kalınlığında bir sosis biçiminde yuvarlayın. Sonra kenarlarına hafifçe bastırarak yassılaştırın ve kare şekli verin. Bir parça yağlı kağıdın üzerine bolca esmer şeker serpin. Hamurun kenarlarını şekere bulayın. Kağıda sarın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında soğutun. Bu arada fırını 160 dereceye ayarlayın. Hamur pişmeye hazır olduğunda buzdolabından alın ve sardığınız kağıdı çıkarın. Kalın dilimler halinde kesin ve fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak yerleştirin. Kızarmaya başlayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde soğutup servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!