Tereyağlı Kurabiye

Tereyağlı Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tereyağlı Kurabiye için

Malzemeler

  • 175 gr tuzsuz tereyağı
  • 90 gr pudra şekeri
  • 250 gr tam buğday unu

Üzeri için

  • Esmer şeker
Tereyağlı Kurabiye

Nasıl Yapılır

Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye alın. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Unu ilave edin. Karışımı pürüzsüz bir hamur kıvamı alana kadar yavaş hareketlerle yoğurun. Yaklaşık 30 cm uzunluğunda ve 12 cm kalınlığında bir sosis biçiminde yuvarlayın. Sonra kenarlarına hafifçe bastırarak yassılaştırın ve kare şekli verin. Bir parça yağlı kağıdın üzerine bolca esmer şeker serpin. Hamurun kenarlarını şekere bulayın. Kağıda sarın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında soğutun. Bu arada fırını 160 dereceye ayarlayın. Hamur pişmeye hazır olduğunda buzdolabından alın ve sardığınız kağıdı çıkarın. Kalın dilimler halinde kesin ve fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak yerleştirin. Kızarmaya başlayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Izgara teli üzerinde soğutup servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo