ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ LİMONLU SANDVİÇ KURABİYE

> LİMONLU SANDVİÇ KURABİYE
Limonlu sandviç kurabiye
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu sandviç kurabiye tarifi için malzemeler
  • 150 g tereyağı (Yumuşak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Tepeleme)

Limon dolgusu için

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
Limonlu sandviç kurabiye Nasıl Yapılır

  • Kreması için tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin. Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın, arada bir karıştırarak oda ısısında soğumaya bırakın.
  • Kurabiye hamuru için tereyağını, şekeri ve yumurtaları hamur yoğurma kabına alın. Krem haline gelene kadar çırpın. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Elenmiş unu ve kabartma tozunu kontrollü bir şekilde ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Buzdolabından aldığınız hamuru ikiye bölün. Un serpilmiş tezgahın üzerinde bir parçasını merdane yardımı ile açıp, yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla hamurlar kesin. Her yuvarlak hamurun yarısına tatlı kaşığı yardımı ile kremasından yerleştirin. Poğaça şeklinde ikiye katlayın. Hamurun uçlarını elinizle iyice bastırarak yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.