ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KESTANE ŞEKERLİ KURABİYE

Kestane Şekerli Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestane Şekerli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Kurabiye hamuru için
  • 250 gr margarin
  • 1.5 çay bardağı pudraşeker
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un
  • 30-35 kestane şekeri (hepsi eşit büyüklükte olmalı)

Üzeri için

  • 1 yumurtanın akı
  • 1.5 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Kestane Şekerli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısında bekletilmiş margarini hamur yoğurma kabına alın. Pudra şekeri ekleyip karıştırın. Yumurta sarıları ve karbonatı ilave edip malzemeleri birbirine yedirin.
  • Unu azar azar ekleyip yoğurun.Yumuşak kıvamlı pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın.30 eşit bezeye ayırın. Bezeleri önce yuvarlayın sonra tezgahın üzerinde elinizle hafifçe bastırıp yassılaştırın.
  • Hazırladığınız hamurların ortasına birer kestane şekeri yerleştirin. Hamurları top şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Topların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp hindistan cevizi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika topların üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından alıp ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!