ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KESTANE ŞEKERLİ KURABİYE

Kestane şekerli kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestane şekerli kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Kurabiye hamuru için
  • 250 gr margarin
  • 1.5 çay bardağı pudraşeker
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un
  • 30-35 kestane şekeri (hepsi eşit büyüklükte olmalı)

Üzeri için

  • 1 yumurtanın akı
  • 1.5 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Kestane şekerli kurabiye Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra kurabiye tarifinde...

Oda ısısında bekletilmiş margarini hamur yoğurma kabına alın. Pudraşekeri ekleyip karıştırın. Yumurta sarıları ve karbonatı ilave edip malzemeleri birbirine yedirin.

Unu azar azar ekleyip yoğurun.Yumuşak kıvamlı pürüzsüz bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın.30 eşit bezeye ayırın. Bezeleri önce yuvarlayın sonra tezgahın üzerinde elinizle hafifçe bastırıp yassılaştırın.

Hazırladığınız hamurların ortasına birer kestane şekeri yerleştirin. Hamurları top şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Topların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp hindistancevizi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika topların üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Fırından alıp ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.