Kekli Kurabiye

Çocukların severek yiyeceği lezzetli bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Tabanı yumuşacık kek, üzeri ise çıtır çıtır kurabiyeden oluşan bu tarifimiz, 3 yaş ve üzeri çocuklar için uygundur. Dilerseniz, kakao yerine meyve parçaları da kullanabilirsiniz. Malzemeleri hazır ettiyseniz, kekli kurabiye yapımı için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak salepli incirli kurabiye ve marmelatlı kurabiye tarifini deneyin.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kekli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 330 gr esmer şeker
- 2 yumurta
- 450 gr un
- 75 gr kek unu
- 50 gr kakao
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket hazır çikolatalı pasta tabanı
Çikolatalı krema için
- 80 ml krema
- 200 gr bitter çikolata
Kekli Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyin. Unları ve kakaoyu ilave edip iyice karıştırın.
- Ardından alüminyum folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Bu arada bir sos tenceresinde kremayı ısıtın.
- Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar iyice karıştırın. 15 dakika buzdolabında bekletin.
- Pasta tabanının üst ve alt kısmını enine bıçakla ikiye kesin. Çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar çıkarın.
- Hamuru merdaneyle ince açıp yine çay bardağıyla yuvarlaklar çıkarın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
- Süslemesi için; Kurabiyelerin hepsinin üzerine çikolatalı kremadan sürün. Aralarına kek yerleştirip kapatın.
- Kalp şeklindeki kalıbı kurabiyelerin üzerine yerleştirip pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?