ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ İNCİRLİ VE HURMALI RAVYOLİ KURABİYE

İncirli Ve Hurmalı Ravyoli Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İncirli Ve Hurmalı Ravyoli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 175 gr tam buğday unu
  • 1 tutam tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 65 gr tuzsuz tereyağı
  • 75 gr pudra şekeri
  • 1 çırpılmış yumurta sarısı

İç harcı için

  • 115 gr kuru incir
  • 50 gr çekirdekleri çıkarılmış hurma
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal

Üzeri için

  • Süt
  • Elenmiş pudra şekeri

İncirli Ve Hurmalı Ravyoli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Un, karbonat ve tuzu bir kaseye eleyin. Tereyağını ekleyip yoğurun. Pudra şekeri ve yumurta sarısını ekleyerek yoğurun. Alüminyum folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabında soğutun. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. İç malzemesini hazırlamak için tüm malzemeyi bir mutfak robotuna koyun ve iyice ezilene kadar karıştırın. Hamurun yarısını unlu bir yüzeyin üstünde 3 milimetre kalındığında kare şeklinde açın. İç harcından birer tatlı kaşığı dolusu alarak ravyoli yapar gibi hamurun üstüne düzgünce yerleştirin. Kalan hamuru biraz daha büyük bir kare şeklinde açın. Açtığınız hamuru üzerine yerleştirin ve malzeme dolu tümseklerin etrafına bastırın. Zikzak bir hamur kesiciyle iç malzemesi dolu tümseklerin arasını kare şeklinde kesin. Kurabiyeleri fırın tepsilerine yerleştirin ve her birinin üzerine az miktarda süt sürün. Kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Bir spatula kullanarak kurabiyeleri soğuması için bir tel ızgaranın üzerine alın. Soğuduğunda pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!