ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ VE FINDIKLI UN KURABİYESİ

Hindistan Cevizli Ve Fındıklı Un Kurabiyesi

Hindistan cevizli ve fındıklı un kurabiyesi

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Ve Fındıklı Un Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1+1/3 su bardağı un
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • Tuz

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Hindistan Cevizli Ve Fındıklı Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, pudra şekerinin yarısı ve vanilya esansını bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında un, Hindistan cevizi, toz fındık ve bir tutam kadar tuzu harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Ortalarına baş parmağınızla bastırıp çukurlaştırın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9-10 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!