Hindistan Cevizli Ve Fındıklı Un Kurabiyesi

Hindistan Cevizli Ve Fındıklı Un Kurabiyesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizli Ve Fındıklı Un Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1+1/3 su bardağı un
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • Tuz

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Hindistan Cevizli Ve Fındıklı Un Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, pudra şekerinin yarısı ve vanilya esansını bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında un, Hindistan cevizi, toz fındık ve bir tutam kadar tuzu harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin.
  2. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Ortalarına baş parmağınızla bastırıp çukurlaştırın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9-10 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo