Elmalı Bohça Kurabiye

Elmalı Bohça Kurabiye
06 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Elmalı Bohça Kurabiye için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 250 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harcı için

  • 2~3 rendelenmiş elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz içi

Üzeri için

  • Pudra şeker
Elmalı Bohça Kurabiye

Nasıl Yapılır

Unu derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, tereyağı, pudra şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Diğer yanda rendelenmiş elmaları şeker ile birlikte pişirin. Tarçın ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ceviz ilave edin. Hamuru merdane yardımı ile açın. 5 cm büyüklüğündekareler kesin. Ortasına elmalı harçtan paylaştırıp uçları ortada birleştirilerek bohça şekli verin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo