ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ELMALI BOHÇA KURABİYE

Elmalı Bohça Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Bohça Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 250 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harcı için

  • 2~3 rendelenmiş elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz içi

Üzeri için

  • Pudra şeker

Elmalı Bohça Kurabiye Nasıl Yapılır?

Unu derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, tereyağı, pudra şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Diğer yanda rendelenmiş elmaları şeker ile birlikte pişirin. Tarçın ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Ceviz ilave edin. Hamuru merdane yardımı ile açın. 5 cm büyüklüğündekareler kesin. Ortasına elmalı harçtan paylaştırıp uçları ortada birleştirilerek bohça şekli verin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!