ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ DEREOTLU BİBERİYELİ VE YOĞURTLU BİSKÜVİLER

> DEREOTLU BİBERİYELİ VE YOĞURTLU BİSKÜVİLER
 Dereotlu biberiyeli ve yoğurtlu bisküviler
25 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu biberiyeli ve yoğurtlu bisküviler tarifi için malzemeler
  • 245 g kepekli un
  • 140 g süzme yoğurt
  • 1 su bardağı rendelenmiş keçi peyniri
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı çekilmiş karabiber
  • 1/4 su bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 1/4 su bardağı ince kıyılmış biberiye
Dereotlu biberiyeli ve yoğurtlu bisküviler Nasıl Yapılır

  • Un, yoğurt, peynir, tuz, karabiber ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın. Dereotu ve biberiyeyi de ekleyerek 2 dakika daha karıştırın. Hafif unlanmış tezgaha alarak iyice yoğurup hamuru top haline getirin. Hamuru iki pişirme kağıdı arasında 4 mm kalınlığında açın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 7 cm çapında yuvarlak bir kalıpla hamuru kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve fırında 15 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.