ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇİKOLATALI KAHVELİ KURABİYE

Çikolatalı Kahveli Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Kahveli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı ince çekilmiş kahve
  • 10 ml kaynar su
  • 150 gr tam buğday unu
  • 15 gr mısır unu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 225 gr tuzsuz tereyağı
  • 50 gr pudra şekeri

Üzeri için

  • 50 gr beyaz çikolata
  • 25 gr bitter çikolata

Çikolatalı Kahveli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kahve ve kaynar suyu bir bardağa koyun ve karıştırın.
  • Soğuması için bir kenara alın. Un, mısır unu ve kakaoyu eleyin. Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Sıcak suyla karıştırıp soğuttuğunuz kahve, elenmiş un, mısır unu ve kakaoyu ilave edip iyice karıştırın.
  • Karışımı yuvarlak uçlu bir hamur torbasına doldurun. Fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak sıkın ve 18 parça elde edin.
  • 10-15 dakika ya da sertleşene kadar pişirin. Kızarmamasına dikkat edin.
  • Fırından çıkarıp bir dakika kadar fırın tepsisinde beklettikten sonra tel ızgara üzerine alıp soğutun.
  • Sıcak su dolu bir tavanın üzerine koyduğunuz kaselerde beyaz ve bitter çikolatayı ayrı ayrı eritin.
  • Soğuyan kurabiyeleri birbirine çok yakın olacak şekilde yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.
  • Bir çay kaşığıyla bir miktar beyaz çikolata alın ve kaşığı hızla soldan sağa geçirerek kurabiyelerin üzerinde çizgiler oluşturun.
  • Beyaz çikolata bitince aynı işlemi bitter çikolatayla tekrar edin.
  • Bitter çikolatayı beyaz çikolatayla bir açı oluşturacak şekilde kurabiyelerin üzerinde gezdirin. Çikolatalar donduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!