Çikolatalı Kahveli Kurabiye

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Çikolatalı Kahveli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı ince çekilmiş kahve
- 10 ml kaynar su
- 150 gr tam buğday unu
- 15 gr mısır unu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 225 gr tuzsuz tereyağı
- 50 gr pudra şekeri
Üzeri için
- 50 gr beyaz çikolata
- 25 gr bitter çikolata
Çikolatalı Kahveli Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kahve ve kaynar suyu bir bardağa koyun ve karıştırın.
- Soğuması için bir kenara alın. Un, mısır unu ve kakaoyu eleyin. Tereyağı ve pudra şekerini bir kaseye alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sıcak suyla karıştırıp soğuttuğunuz kahve, elenmiş un, mısır unu ve kakaoyu ilave edip iyice karıştırın.
- Karışımı yuvarlak uçlu bir hamur torbasına doldurun. Fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak sıkın ve 18 parça elde edin.
- 10-15 dakika ya da sertleşene kadar pişirin. Kızarmamasına dikkat edin.
- Fırından çıkarıp bir dakika kadar fırın tepsisinde beklettikten sonra tel ızgara üzerine alıp soğutun.
- Sıcak su dolu bir tavanın üzerine koyduğunuz kaselerde beyaz ve bitter çikolatayı ayrı ayrı eritin.
- Soğuyan kurabiyeleri birbirine çok yakın olacak şekilde yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.
- Bir çay kaşığıyla bir miktar beyaz çikolata alın ve kaşığı hızla soldan sağa geçirerek kurabiyelerin üzerinde çizgiler oluşturun.
- Beyaz çikolata bitince aynı işlemi bitter çikolatayla tekrar edin.
- Bitter çikolatayı beyaz çikolatayla bir açı oluşturacak şekilde kurabiyelerin üzerinde gezdirin. Çikolatalar donduktan sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR