ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ CEVİZ MANTOLU KURABİYE

Ceviz mantolu kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ceviz mantolu kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 250 gr margarin (yumuşatılmış)
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta akı

Ceviz mantolu kurabiye Nasıl Yapılır

Yumurta, margarin, pudra şekeri, ayçiçeği yağı, vanilya, un ve kabartma tozunu çukur bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra ceviz içine bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 175 derece fırında kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.