ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇAM FISTIKLI KURABİYE

Çam Fıstıklı Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çam Fıstıklı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı çam fıstığı
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarımsu bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
  • 1.5 su bardağı un
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Çam fıstığı

Çam Fıstıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Çam fıstıklarını mutfak robotunda ezerek ufalayın. Tereyağını hamur yoğurma kabına alıpmikserle çırpın. Tuz ve yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin. Rendelenmiş beyaz peynir, çam fıstığı, kekik ve un ekleyip yoğurun. Hamuru hafifçe unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. Su bardağı yardımıyla hamuru yuvarlaklar şeklinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta akı sürün. Birkaç çam fıstığını serpip hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!