Bal kabağı dolgulu kurabiye

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Bal kabağı dolgulu kurabiye tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 1 kg bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 250 gr tereyağı (yumuşatılmış)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tarçın
Bal kabağı dolgulu kurabiye Nasıl Yapılır
Fırını 175 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bal kabağını dilimleyin ve üzerine şeker ekleyip pişirin. Soğuduktan sonra püre şeklinde ezin. Cevizi ekleyip karıştırın. Yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı bir kasede çırpın. Un haricindeki diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Unu yavaşça ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızın ucuyla orta kısımlarına bastırıp çukurlaştırın. Kurabiye hamurlarını şekere bulayıp fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra çukurlara bal kabağı püresini doldurun. Tarçın serpip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Misafir12.10.2016 17:18:18
çok güzel görünüyor..

Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!