ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ BAL KABAĞI DOLGULU KURABİYE

Bal Kabağı Dolgulu Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal Kabağı Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 250 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tarçın

Bal Kabağı Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Fırını 175 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bal kabağını dilimleyin ve üzerine şeker ekleyip pişirin. Soğuduktan sonra püre şeklinde ezin. Cevizi ekleyip karıştırın. Yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı bir kasede çırpın. Un haricindeki diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Unu yavaşça ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızın ucuyla orta kısımlarına bastırıp çukurlaştırın. Kurabiye hamurlarını şekere bulayıp fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra çukurlara bal kabağı püresini doldurun. Tarçın serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!