ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ BAL KABAĞI DOLGULU KURABİYE

Bal kabağı dolgulu kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabağı dolgulu kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 250 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tarçın

Bal kabağı dolgulu kurabiye Nasıl Yapılır

Fırını 175 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Bal kabağını dilimleyin ve üzerine şeker ekleyip pişirin. Soğuduktan sonra püre şeklinde ezin. Cevizi ekleyip karıştırın. Yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı bir kasede çırpın. Un haricindeki diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Unu yavaşça ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Parmağınızın ucuyla orta kısımlarına bastırıp çukurlaştırın. Kurabiye hamurlarını şekere bulayıp fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra çukurlara bal kabağı püresini doldurun. Tarçın serpip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:18:18

çok güzel görünüyor..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.