ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI MEKİK

Antep fıstıklı mekik

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı mekik tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı Antep fıstığı
  • 4 yumurta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 16 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için

  • Antep fıstığı

Antep fıstıklı mekik Nasıl Yapılır

Lezzet çay davetleriniz için harika tarifler sunuyor. Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Ayçiçek yağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozuve ince çekilmiş Antep fıstığını ilave edip iyice harmanlayın.

Hamuru mekik kalıplarına döküp her birinin ortasına  bir Antep fıstığı yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.