ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ACUKALI VE CEVİZLİ KURABİYE

Acukalı Ve Cevizli Kurabiye

Acukalı ve cevizli kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acukalı Ve Cevizli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yumurta akı
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı acuka

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • İnce çekilmiş ceviz
  • Labne peynir
  • Dereotu

Acukalı Ve Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Eritip soğuttuğunuz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Zeytinyağı, su ve yumurta akını ilave edip çırpın. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Son olarak acukayı ilave edin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar tekrar yoğurun.
  • Hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Merdane yardımı ile açın ve şekilli bir kalıpla parçalar kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ceviz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine labne peynir sürün. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!