ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ 1 HAMUR 5 KURABİYE

1 Hamur 5 Kurabiye

1 Hamur 5 Kurabiye

Şef Nilay Tulum’dan tek hamurdan 5 çeşit kurabiye tarifini sizlere sunuyoruz. Aynı malzemelerle hazırlanan kurabiye hamurunu çikolata sosuna batırabilir, kuruyemişlerle zenginleştirebilirsiniz.

Şekilli kurabiye ve renkli kurabiye tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

1 Hamur 5 Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 250 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 tatlı kaşığı kakao (Tepeleme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

1 Hamur 5 Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve tereyağını derin ve geniş bir kaba alıp karıştırın. Üzerine pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilini ilave ederek tekrar karıştırın ve unu bardak bardak ekleyerek toparlanan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Toparlanan hamuru iki parçaya ayırın ve ilkine kakao ekleyip iyice yoğurun. 
  • Kahve çekirdeği şeklindeki kurabiyeler için cevizden biraz daha ufak parçalar kopartın.
  • Elinizde yuvarlayarak oval şekillendirdiğiniz kurabiyeleri 2-3 cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Bir çöp şiş, kürdan ya da bıçak sırtı yardımıyla kurabiyelerin üzerine bastırarak uzunlamasına bir çizgi yapın.
  • Tutku kurabiyeler için fındık büyüklüğünde 3 kakaolu 3 sade hamuru çiçek gibi olacak şekilde dizin ve elinizde hafifçe yuvarlayın.
  • Diğer kurabiyeler için ister parmak şekli isterseniz minik toplar yaparak çatalla şekillendirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar tepside dinlendirin ve isteğe göre eritilmiş çikolataya batırıp dinlendirerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!