ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ TUZLU KİŞ

Tuzlu Kiş

Kolayca hazırlanan tuzlu kiş tarifinin tabanı klasik hamurdan oluşur. Üst kısmı için de peynir ve yoğurt karışımı kullanılır. Peki, ikramlık olarak sunabileceğiniz tuzlu kiş nasıl yapılır? Sorunun cevabını öğrenmek için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Kiş Tarifi İçin malzemeler

Kiş hamuru için

  • 3 su bardağından iki yemek kaşığı eksik un
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 200 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı labne peyniri

Üzeri için

  • Çeri domates
  • Taze fesleğen

Tuzlu Kiş Nasıl Yapılır?

  • Kiş hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğurun.
  • Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. İç harcı için süzme yoğurt ve labne peynirini geniş bir kaseye alarak karıştırın.
  • Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp bir merdane yardımıyla küçük tart kalıplarınızın boyutlarında açın ve yağladığınız kalıplara yerleştirin.
  • Üzerlerine çatalla delikler açıp kabarmaması için bakliyat serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Üzerindeki bakliyatları alıp iç harcından doldurun. Ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesle ve taze fesleğen yaprağıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kabak, ıspanak, pırasa ve peynir ile lezzetlendirilen sebzeli kiş tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!