ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KİŞ TARİFLERİ TUZLU KİŞ

TUZLU KİŞ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tuzlu kiş tarifi için malzemeler

Kiş hamuru için

  • 3 su bardağından iki yemek kaşığı eksik un
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 200 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı labne peyniri

Üzeri için

  • Çeri domates
  • Taze fesleğen
Tuzlu kiş hazırlanışı

Kiş hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. İç harcı için süzme yoğurt ve labne peynirini geniş bir kaseye alarak karıştırın. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp bir merdane yardımıyla küçük tart kalıplarınızın boyutlarında açın ve yağladığınız kalıplara yerleştirin. Üzerlerine çatalla delikler açıp kabarmaması için bakliyat serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerindeki bakliyatları alıp iç harcından doldurun. Ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesle ve taze fesleğen yaprağıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!