Tuzlu Kiş

Kolayca hazırlanan tuzlu kiş tarifinin tabanı klasik hamurdan oluşur. Üst kısmı için de peynir ve yoğurt karışımı kullanılır. Peki, ikramlık olarak sunabileceğiniz tuzlu kiş nasıl yapılır? Sorunun cevabını öğrenmek için tarife başlayabiliriz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Tuzlu Kiş Tarifi İçin malzemeler
Kiş hamuru için
- 3 su bardağından iki yemek kaşığı eksik un
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 200 g tereyağı
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
İç harcı için
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı labne peyniri
Üzeri için
- Çeri domates
- Taze fesleğen
Tuzlu Kiş Nasıl Yapılır?
- Kiş hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğurun.
- Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. İç harcı için süzme yoğurt ve labne peynirini geniş bir kaseye alarak karıştırın.
- Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp bir merdane yardımıyla küçük tart kalıplarınızın boyutlarında açın ve yağladığınız kalıplara yerleştirin.
- Üzerlerine çatalla delikler açıp kabarmaması için bakliyat serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Üzerindeki bakliyatları alıp iç harcından doldurun. Ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesle ve taze fesleğen yaprağıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kabak, ıspanak, pırasa ve peynir ile lezzetlendirilen sebzeli kiş tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR