ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KİŞ TARİFLERİ JAMBONLU KİŞ

Jambonlu kiş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Jambonlu kiş tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 185 gr un
  • 90 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 4 dilim jambon
  • 3 taze soğan
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı krema
  • 60 ml süt
  • 100 gr çerkez peyniri

Jambonlu kiş Nasıl Yapılır

Un ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın. Yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı suyu ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse bir miktar daha su ilave edin. Hamuru bir kaba koyup buzdolabında en az 15 dakika bekletin.

Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında açın. 25 cm çapındaki kalıbı yağlayarak hamuru yerleştirin. 15 dakika buzdolabında bekletin. Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Hamuru 15 dakika pişirin. Fırının derecesini 180 dereceye düşürün.

Harç için, küçük bir tencerede yağı eritin. Soğan ve doğradığınız jambonları ekleyip 10 dakika pişirin. Taze soğanları ilave edin ve soğumaya bırakın.

Yumurtaları süt ve krema ile birlikte çırpın. Soğan ve jambon karışımını hamurun üzerine dökün. Yumurta karışımınıda üzerine ilave edin. En üste rendelenmiş peyniri ekleyip 30 dakika daha fırında pişirin ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.