ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ JAMBONLU KİŞ

Jambonlu Kiş

Kahvaltılarda sık sık kullanılan jambon, pizza ve kiş tariflerinde de kendine yer bulur. Gelin, jambonlu kiş nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Jambonlu Kiş Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 185 gr un
  • 90 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 4 dilim jambon
  • 3 taze soğan
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı krema
  • 60 ml süt
  • 100 gr çerkez peyniri

Jambonlu Kiş Nasıl Yapılır?

  • Un ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın. Yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı suyu ekleyip iyice karıştırın.
  • Gerekirse bir miktar daha su ilave edin. Hamuru bir kaba koyup buzdolabında en az 15 dakika bekletin.
  • Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında açın. 25 cm çapındaki kalıbı yağlayarak hamuru yerleştirin. 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Hamuru 15 dakika pişirin. Fırının derecesini 180 dereceye düşürün.
  • Harç için, küçük bir tencerede yağı eritin. Soğan ve doğradığınız jambonları ekleyip 10 dakika pişirin. Taze soğanları ilave edin ve soğumaya bırakın.
  • Yumurtaları süt ve krema ile birlikte çırpın. Soğan ve jambon karışımını hamurun üzerine dökün.
  • Yumurta karışımını da üzerine ilave edin. En üste rendelenmiş peyniri ekleyip 30 dakika daha fırında pişirin ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!