Fırında barbunya
Diyarbakır yöresine ait olan yağlı ekmek, yörelere göre farklı çeşitlerle hazırlanabilir. Genellikle ince katlar halinde hazırlanan yağlı ekmek, kahvaltı ve akşam yemeklerinde servis edilir. İsteğe göre içi sade veya peynir ile doldurulabilir. Peki, meşhur yağlı ekmek nasıl yapılır? Klasik ekmek yapımında kullanılan malzemelere ek olarak tereyağı ve kekiği de mutfak tezgahına alıyoruz. Tüm malzemeleri hazırlayıp, kolları sıvadıysanız evde yağlı ekmek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.
Ekmek tarifleri arasında çok sevilen mısır ekmeği ve tam buğday unlu ekmek tarifine göz atmayı da unutmayın.
Üzeri için
Yağlı Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Dilim Yağlı Ekmek Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.