ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ PUF EKMEK

Puf Ekmek

Puf ekmek

Yemeklerin yanında mutlaka yer verilen ekmekleri evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Görünümü ile poğaçayı andıran puf ekmekler; hem kabarıklığı, hem de lezzeti ile gönüllerinizi fethedecek. İsteğe göre peynir ve patates gibi iç harç ile birlikte hazırlanabilen puf ekmekleri, kahvaltı sofralarında farklı reçel tarifleri ile birlikte sunabilirsiniz. Peki, puf ekmek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeler hazırsa, puf ekmek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak ev yapımı klasik ekmek ve tam buğday unlu ekmek tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Puf Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 5-5,5 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 30 g yaş maya veya 1 paket kuru maya 
  • 1,5 su bardağı ılık su 

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı 
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri 

Puf Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve yarım su bardağı ılık su ile bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin. 
  • Kalan 2 tatlı kaşığı şeker, 1 bardak su, tuz, sıvı yağ ve mayalı suyu yoğurma kabına alın. Azar azar kontrollü bir şekilde unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  • Hamurun üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın. 
  • Hamurdan 24 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi avucunuzun içinde yuvarlayıp yağlı kağıt serili orta boy bir fırın tepsisine, bitişik fakat birbirine yapışmayacak şekilde dizin ve ikinci kez, tepside 15 dakika daha mayalandırın. 
  • Yumurta sarısı ve pudra şekerini bir kasede karıştırın.
  • Son olarak üzerlerine fırça ile yumurta sarısı ve pudra şekeri karışımından sürün. 
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Puf Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Puf ekmek yapımında yaş, kuru veya instant maya kullanabilirsiniz.
  • Tarife başlamadan önce mayayı ılık su ile çözündürmek oldukça önemlidir. Bu işlem es geçilirse, maya kesilecektir.
  • Hamuru hazırladıktan sonra hava almayacak şekilde kapatılması ve ortalama 1 saat dinlendirilmesi gerekir.
  • Ekmelerin üzerine pudra şekeri yerine susam ve çörek otu da ekleyebilirsiniz.
  • Fırının içerisine bir kap su koymak, ekmeklerin kendi buharıyla pişmesini ve çıtırlaşmasını sağlar.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.