ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ PAZILI MISIR EKMEĞİ

Pazılı mısır ekmeği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı mısır ekmeği tarifi için malzemeler

  • 300 gr pazı
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay kaşığı tuz

Pazılı mısır ekmeği Nasıl Yapılır

Pazıları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Sap kısımlarını kesip yaprakları ince parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Pazı ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika kavurun. Harcı soğutun. Yumurtayı büyük bir cam kaseye kırın. Bal, yoğurt ve eritilmiş, soğutulmuş tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Un, tuz ve karbonatı başka bir kasede harmanlayıp ekleyin. Pazıyı ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Harcı içleri yağlanmış küçük kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Karadeniz usulü sade mısır ekmeği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.