ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ NOHUTLU EKMEK

Nohutlu Ekmek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Ekmek Tarifi İçin malzemeler

4 ekmek için:

  • 6 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 45 gr nohut
  • 1.5 çorba kaşığı tuz
  • Su

Nohutlu Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Nohudu yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu,  tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  • Nohudu ekleyip karıştırın ve 3  misli kabarana kadar bekletin. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru  ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte  bir yoğrulması gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında  olana kadar yoğurun.
  • Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.  Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Konya'nın özgün lezzetlerinden olan etli ekmek tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!