Nohutlu Ekmek

Nohutlu Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Nohutlu Ekmek için

Malzemeler

4 ekmek için:

  • 6 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 45 gr nohut
  • 1.5 çorba kaşığı tuz
  • Su
Nohutlu Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Nohudu yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu,  tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  2. Nohudu ekleyip karıştırın ve 3  misli kabarana kadar bekletin. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru  ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte  bir yoğrulması gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında  olana kadar yoğurun.
  4. Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.  Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Konya'nın özgün lezzetlerinden olan etli ekmek tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo