ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ EKMEK ÜZERİNDE TAHİN SOSLU TAVUK ETİ

Ekmek üzerinde tahin soslu tavuk eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek üzerinde tahin soslu tavuk eti tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilim köy ekmeği
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 10 kurutulmuş domates (yağda)
  • Birkaç dal taze kişniş
  • 2 yemek kaşığı dilimlenmiş jalapeno turşusu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Ekmek üzerinde tahin soslu tavuk eti Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğumaya bırakın. Kurutulmuş domatesleri ince şeritler halinde doğrayın. Jalapeno turşusunu küçük parçalara kesin. Tavuk etlerini elinizde küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Jalapeno, domates, zeytinyağı, kişniş, tuz, karabiber ekleyip harmanlayın. Ekmek dilimlerini fırın ızgarasında hafif kızartın. Yoğurt, rendelenmiş sarımsak, tuz ve tahini bir kasede iyice karıştırın. Ekmeklerin üzerine sos sürüp tavuk karışımını paylaştırın ve servis yapın.

Farklı bir aroma için, tarhun soslu tavuk etini deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.