ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BALLI VE CEVİZLİ TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1/3 su bardağı bal
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 40 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ¾ su bardağı ceviz içi

Üzeri için

  • Yulaf ezmesi
  • Haşhaş tohumu
  • Susam
  • Ayçekirdeği

Ballı Ve Cevizli Tam Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır?

Unları, tuzu, mayayı harmanlayın. Tereyağı, su ve balı ekleyin ve yoğurun. Gerekirse tam buğday unu ilavesi yapın. Ceviz içi ekleyin. Yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek 30 dakika bekletin. Üzerine yulaf ezmesi, susam, haşhaş, ay çekirdeği serpiştirip 190 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için, aromalı tam buğday ekmeği tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!