ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ AROMALI TAM BUĞDAY EKMEĞİ

Aromalı tam buğday ekmeği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aromalı tam buğday ekmeği tarifi için malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
  • Tuz
  • 2~3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı süt ekstra

Aromalı tam buğday ekmeği Nasıl Yapılır

Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ilık su ve sütü ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Sarımsağı rendeleyerek hamura ekleyin. Kekik ilave edin ve karıştırın. Üzerini örterek ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerlerine fırçayla süt sürün ve yulaf ezmesi serpiştirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.