ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ BAL KABAKLI EKMEK

Bal Kabaklı Ekmek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal Kabaklı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1/3 su bardağı ılık su
  • 1/3 su bardağı ılık süt
  • 2 paket (22 gram) instant maya
  • 525 gr un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta (oda ısısında)
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 340 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 yumurta
  • 300 gr bal kabağı

Bal Kabaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

Bal kabağının kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp su ekleyerek haşlayın. Suyunu süzüp püre şeklinde ezin. Su, süt ve mayayı hamur yoğurma kabına alın. Karıştırıp 10 dakika bekletin. Unu ve tuzu ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Yumurtaları teker teker ekleyip yoğurmaya devam edin. Şekeri ekleyip yoğurun. Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Tereyağını hamura azar azar ekleyip büyük bir tahta kaşıkla ezerek karıştırın (20 dakika boyunca). Bal kabağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat oda ısısında bekletin. Hamurun üzerine elinizle birkaç kez bastırıp havasını alın. Büyük kapaklı bir kabın içine alıp buzdolabına kaldırın. Her 30 dakikada bir çıkarıp 4 kez yoğurduktan sonra buzdolabında 1 gün boyunca bekletin. Bir sonraki gün büyük bir yuvarlak kalıbın içini hafifçe yağlayın. Hamuru 8 eşit parçaya kesin. Yuvarlayıp kalıbın içine yan yana dizin (sıkıştırmadan dizmelisiniz). Üzerini tekrar nemli bezle kapatıp 2 saat daha bekletin. 1 yemek kaşığı su ve yumurtayı bir kasede çırpın. Hamurların üzerine sürün. 20 dakika boyunca önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alıp oda ısısında ılınmasını sağlayın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!