ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ SEBZELİ CALZONE

Sebzeli calzone

Sebzeli calzone

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli calzone tarifi için malzemeler

  • 500 g ekmek hamuru

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 dal taze kekik

Sebzeli calzone Nasıl Yapılır

  • İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğan,ezdiğiniz sarımsak ve küp doğradığınız sebzeleri zeytinyağında soteleyin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  • Ekmek hamurunu dört eşit bezeye ayırın ve her bezeyi bir merdane yardımıyla 20 cm çapında açın. Hazırladığınız sebzeli harcı hamurların yarısına yerleştirin. Hamurun kenarlarını soğuk su ile ıslatıp yarım ay şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.