Sebzeli Calzone

Sebzeli Calzone
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sebzeli Calzone için

Malzemeler

  • 500 g ekmek hamuru

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 dal taze kekik
Sebzeli Calzone

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için, yemeklik doğradığınız soğan,ezdiğiniz sarımsak ve küp doğradığınız sebzeleri zeytinyağında soteleyin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
  2. Ekmek hamurunu dört eşit bezeye ayırın ve her bezeyi bir merdane yardımıyla 20 cm çapında açın. Hazırladığınız sebzeli harcı hamurların yarısına yerleştirin. Hamurun kenarlarını soğuk su ile ıslatıp yarım ay şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Atıştırmalık olarak sunulan pizza calzone tarifine buradan başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo