ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ PİZZA CALZONE

Pizza Calzone

İtalyan mutfağının en meşhur pizzaları arasında yer alan calzone, 'katlanmış pizza' olarak da bilinir. Klasik pizzaların aksine, iki tarafta kapatılır ve iç kısmı doldurulur. Gelin, pizza calzone nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pizza Calzone Tarifi İçin malzemeler

  • 180 gr pizza hamuru
  • Domates sos
  • 8 kapari
  • 100 gr mozzarella peyniri
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • 2 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 çorba kaşığı tane mısır

Pizza Calzone Nasıl Yapılır?

  • Pizza hamurunu buzdolabında yeterince dinlendirdikten sonra un serpilmiş tezgahın üzerine alın. 30-32 santim çapında bir hamur açın.
  • Pizzanın iç malzemesi için kırmızı soğanı soyup yuvarlak halkalar olacak şekilde kesin ve bir kaseye alın. Kapari, zeytin ve mısırı ilave edip karıştırın.
  • Pizza hamurunun yarısına domatesli sostan sürün, üzerine peynir ve iç malzemeyi serpiştirin.
  • Hamurun kenarlarından tutup karşılıklı kenarlarıyla birleştirerek yarım daire şeklini verin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dünyanın en meşhur lezzetlerini mutfağınıza taşımak için pizza tariflerine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!