ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER MANTAR DOLGULU GALETTE

Mantar Dolgulu Galette

Mantar dolgulu galette

Görüntüsüyle pizzaya benzeyen fakat lezzet olarak efsane bir tarifimiz var. Ana malzemeleri hamur, mantar ve gravyer peyniri olan bu tarife bayılacaksınız. Galettelerin lezzetini arttırmak için kültür, trüf, kestane ve istiridye mantarı karışımı kullanmaya özen gösterin. Mantar dolgulu galette nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçelim.

Orman meyveli galette ve erikli galette tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Dolgulu Galette Tarifi İçin malzemeler

Dolgusu için

  • 500 g mantar (İstiridye, kültür ve kestane mantarları karışımı) 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet küçük soğan 
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 
  • 1/3 su bardağı krema 
  • 1 dal taze kekik 
  • 3/4 su bardağı Gravyer peyniri (Rendelenmiş)   

Hamuru için

  • 2.5 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 çay kaşığı taze Frenk soğanı (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı taze kekik (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı maydanoz (İnce kıyılmış) 
  • 180 g tuzsuz tereyağı (Küp kesilmiş, soğutulmuş)
  • 6 yemek kaşığı buzlu su

Üzeri için

  • 1 adet yumurta 

Mantar Dolgulu Galette Nasıl Yapılır?

  • Un, toz şeker, tuz ve soğuk tereyağını mutfak robotuna atıp karıştırın. İnce kıyılmış taze otları ilave edin.
  • Hamur toparlanana kadar soğuk su ekleyin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  • Mantarları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve ince ince dilimleyin. Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin.
  • Soğanları ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Ardından mantarları ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Mantarlar suyunu çekince kremayı, tuzunu, karabiberini ve taze kekiği ekleyip karıştırın. Kıvam alana kadar 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 
  • Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın. Hamurun kenarlarından 5 cm kadar boşluk bırakarak mantarlı harcı yayın.
  • Üzerine gravyer peynirini serpin. Hamurun kenarlarını içe doğru dikkatlice katlayın. 
  • Küçük bir kapta yumurtayı 2 yemek kaşığı su ile çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin. 
  • Dilimlemeden ve servis yapmadan önce bir tel ızgara üzerinde 5 dakika soğumaya bırakın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!