ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MİNİ BOHÇA BÖREK

Mini Bohça Börek

Mini bohça börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mini Bohça Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka 

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 150 g rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 yumurta akı
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Mini Bohça Börek Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için, rendelenmiş beyaz peynir, yumurta akı eritilmiş tereyağını bir kasede karıştırın.
  • Saplarını temizlediğiniz maydanozların dallarını ince kıyıp karışıma ilave edin. Maydanoz saplarını ise yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin. 
  • Sosu için, yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını ayrı bir kasede çırpın. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin ve üzerine hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla sürün.
  • Diğer yufkayı üzerine serin. Yufkanın kenar kısmından başlayarak bıçak yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. 
  • Kestiğiniz yufkaların ortalarına hazırladığınız peynirli harcı paylaştırın. Yufkanın kenarlarından tutup ortaya doğru büzerek bohça haline getirin.
  • Açılmamaları için, büzdüğünüz yerleri yumuşayan maydanoz saplarıyla bağlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Kalan sosu böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!