ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MİNİ BOHÇA BÖREK

Mini bohça börek

Mini bohça börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mini bohça börek tarifi için malzemeler

  • 2 yufka 

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

İç harcı için

  • 150 g rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 yumurta akı
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Mini bohça börek Nasıl Yapılır

  • İç harcı için, rendelenmiş beyaz peynir, yumurta akı eritilmiş tereyağını bir kasede karıştırın. Saplarını temizlediğiniz maydanozların dallarını ince kıyıp karışıma ilave edin. Maydanoz saplarını ise yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin. 
  • Sosu için, yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını ayrı bir kasede çırpın. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin ve üzerine hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla sürün. Diğer yufkayı üzerine serin. Yufkanın kenar kısmından başlayarak bıçak yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. 
  • Kestiğiniz yufkaların ortalarına hazırladığınız peynirli harcı paylaştırın. Yufkanın kenarlarından tutup ortaya doğru büzerek bohça haline getirin. Açılmamaları için, büzdüğünüz yerleri yumuşayan maydanoz saplarıyla bağlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.