ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ GİRİT BOHÇASI

Girit bohçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Girit bohçası tarifi için malzemeler

  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g kuzu kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 demet nane
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 3 diş sarımsak
  • 4 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 300 g kuzu ıspanak
  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı susam

Girit bohçası Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyin. Suyunu çekmeye başlayınca ince kıyılmış nane, rendelenmiş muskat, ezilmiş sarımsak, küp doğradığınız domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika daha kavurup ince kıyılmış ıspanak yaprağını ekleyin. 5 dakika pişirin. Harcı ılınması için bir kenara alın. Fırın kabını yağlayıp yufkalardan birini kenarlardan sarkacak şekilde tabanına yayın. Diğer yufkayı da parçalara bölerek üzerine yerleştirip kıymalı harcı ekleyin. Kenarlardan sarkan kısımları bohça gibi üzerine kapatın. Kalan yufkayı elinizle parçalayın. Derin bir kaba koyduğunuz sütün içine batırıp böreğin üzerine gelişi güzel yayın. Üzerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.