ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ YALANCI EL AÇMASI BÖREK

Yalancı El Açması Börek

Yalancı el açması börek

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yalancı El Açması Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka

Sosu için:

  • Yarım su bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı ya da margarin
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı

İçi için:

  • 2 bağ ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Yalancı El Açması Börek Nasıl Yapılır?

  • İçi için ıspanakları iyice yıkadıktan sonra süzgece alıp suyunu süzün, ince ince doğrayın. Soğanı sıvı yağda 1-2 dakika soteleyin. Soğanların üzerine de ince ince doğradığınız ıspanakları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Sosu için bir kaseye tereyağını ve sıvı yağı koyup karıştırın. 1 yufkayı tezgaha serin ve yufkanın her yerine önce sosu sürüp sonra da eşit şekilde un serpin (Unu çay süzgeci kullanarak yufkanın üzerine eleyerek serpiştirebilirsiniz).
  • Yufkanın her yerine ıspanaklı harçtan koyun. Ardından rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırarak gül şekli verin. Yağladığınız fırın tepsisinin tam ortasına hazırladığınız yufkayı yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına dolayın. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!