Tulum Peynirli Kabak Böreği

Tulum Peynirli Kabak Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tulum Peynirli Kabak Böreği için

Malzemeler

  • 4.5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt suyu
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Aldığı kadar su

İç malzeme

  • 1 soğan
  • 5 kabak
  • 150 gr tulum peyniri
  • 4~5 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu
Tulum Peynirli Kabak Böreği

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayayı ufalayıp ilave edin. Yaş mayanın üzerine 1 çay bardağı ayçiçeği yağı ve 1 su bardağı yoğurt suyunu ekleyin. Unun üzerine tuz ilave edin. Mayanın üzerine bir miktar ılık su ekleyip mayayı eritin. Unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Hamurları merdane ile açın. İç harç için soğanı ince doğrayın. Ayçiçeği yağını tavaya alıp soğanı ilave edin. Kabakları soyup üzerine rendeleyin. Tulum peynirini ilave edip pişirin. Kıyılmış dereotunu ekleyin. Açtığınız yufkaların birini yağlanmış fırın tepsisine yayın. Kabaklı iç harcı üzerine yayın. Üzerine diğer yufkayı kapatın. Yufkanın üzerine yumurta sarısı sürüp kare şeklinde kesin. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo