ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAZE SOĞANLI BÖREK

Taze soğanlı börek

Taze soğanlı börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze soğanlı börek tarifi için malzemeler

  • 1 demet taze soğan 
  • 2 adet patates (Haşlanmış) 
  • 200 g az yağlı beyaz peynir 
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • Karabiber, pul biber 
  • 4 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 4 adet hazır yufka 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 

Taze soğanlı börek Nasıl Yapılır

Tadına doyamayacağınız harika bir taze soğanlı börek tarifi.

  • İç harcı için taze soğanı ince kıyın. Haşlanmış ve çatalla ezilmiş patates püresini, ufalanmış beyaz peyniri, tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. 3 tam yumurtayı, sütü ve 1 yumurtanın akını ekleyip biraz daha karıştırın. 
  • Yuvarlak orta boy bir börek tepsisini yağlayın. Yufkaların her birinin üzerini zeytinyağı ile yağlayıp tepsiye iki tanesini buruşturarak üst üste yerleştirin. Üzerine iç malzemenin yarısını yayın. Malzemenin üzerine 1 adet yağlanmış yufkayı buruşturarak kapatın. Kalan malzemeyi yayıp aynı şekilde kalan yufkayı yayın. 
  • Yufkaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürün. 
  • Börek hamurunu keskin bir bıçak yardımı ile kareler halinde kesin. En son üzerine ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Çok lezzetli soğanlı çıtır börek tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.