ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAZE OTLU PİDE BÖREK

Taze Otlu Pide Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Otlu Pide Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 bayat pide
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı tulum peyniri
  • 4~5 dal maydanoz
  • 6~7 dal dereotu
  • 8~9 dal kuzu ıspanak
  • 4~5 dal taze kekik
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Susam

Taze Otlu Pide Börek Nasıl Yapılır?

Pideyi küp doğrayın. Süt, su ve eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kasede karıştırın. Küp doğradığınız pideleri bu karışıma bulayın ve hafif yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına dizin. İç harcı için tulum peynirini geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Peynirli harcı pidelerin üzerine ilave edip karıştırın. Üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!