Taze Otlu Pide Börek

Taze Otlu Pide Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Taze Otlu Pide Börek için

Malzemeler

  • 1 bayat pide
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı tulum peyniri
  • 4~5 dal maydanoz
  • 6~7 dal dereotu
  • 8~9 dal kuzu ıspanak
  • 4~5 dal taze kekik
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Susam
Taze Otlu Pide Börek

Nasıl Yapılır

Pideyi küp doğrayın. Süt, su ve eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kasede karıştırın. Küp doğradığınız pideleri bu karışıma bulayın ve hafif yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına dizin. İç harcı için tulum peynirini geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Peynirli harcı pidelerin üzerine ilave edip karıştırın. Üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo