ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ TAZE FASULYELİ BÖREK

Taze fasulyeli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze fasulyeli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 g ekmek hamuru

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 g taze fasulye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı çeçil peyniri

Üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 dal taze soğan

Taze fasulyeli börek Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce kıydığınız fasulyeyi ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Üzerine üç yemek kaşığı kadar su ilave edin ve kısık ateşte fasulyeler suyunu çekip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurtayı bir kasede çırpın. Çeçil peynirini ilave edip karıştırın. Ekmek hamurunu unlanmış tezgah üzerine alın. İki eşit bezeye ayırın ve bezeleri bir merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın. İlk hamurun üzerine fasulyeli harçtan yayıp yumurtalı çeçil peynirinden ilave edin. Diğer dikdörtgen parçanının üzerine bir rulet yardımıyla 5 cm içerden başlayarak kesikler atın ve böreğin üzerini kapatın. Açılmaması için kenarlarına bastırın ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine bir fırça yardımıyla krema sürüp kalan çeçil peynirinden serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Hafif çırptığınız yoğurdu bir kasede ince kıydığınız taze soğanla karıştırın. Böreğinizi dilimleyin. Üzerini soğanlı yoğurt ile süsleyerek servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.