ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUK ETLİ BÖREK

Tavuk Etli Börek

Tavuk etli börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g tavuk göğüs eti
  • 2 yufka
  • 2 kırmızı biber
  • 2 taze soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Tavuk Etli Börek Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğuduktan sonra didikleyerek parçalara ayırın. İnce doğradığınız biber ve soğanı zeytinyağında soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Yufkaları tezgaha serip her birinden 6 üçgen elde edecek şekilde kesin. Geniş kısımlarına tavuklu harçtan yerleştirip geniş rulo şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!