Tarhunlu Börek

Tarhunlu Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarhunlu Börek için

Malzemeler

  • 1 kg Antep peyniri
  • 1 demet taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 50 gr taze tarhun
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hamuru için

  • 1 kg un
  • Toz şeker
  • Tuz
  • Maya
  • Su
Tarhunlu Börek

Nasıl Yapılır

Un, toz şeker, tuz, su ve mayayı karıştırıp hamur yoğurun. 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Böreğin iç harcı için gerekli olan malzemeleri küçük doğrayıp tümünü bir kapta harmanlayın. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlak açın. Harcı içlerine paylaştırıp kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo