ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SOYA FİLİZLİ BAHAR BÖREĞİ

Soya Filizli Bahar Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Soya Filizli Bahar Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 25 gr noodle (pirinç makarnası)
  • 1 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 taze soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 5~6 yaprak pazı
  • 100 gr soya filizi
  • 5~6 dal taze nane
  • 1 yemek kaşığı kişniş otu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yumurtanın akı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sos için

  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 taze acı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı su

Soya Filizli Bahar Böreği Nasıl Yapılır?

  • Bol malzemeli börek tarifleri arasında muhteşem bir tat. Noodle’ları tuzlu sıcak suda haşlayıp suyunu süzün.
  • Taze soğan, pazı yaprakları ve naneyi temizleyip kıyın. Havuçları ve patatesleri jülyen doğrayın.
  • Bir tavada fındık yağını ısıtıp zencefil ve taze soğanları kavurun. Havuç, patates, pazı, soya filizi, nane, kişniş ve soya sosunu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Noodle ilave edin. Sos için, biberleri temizleyip doğrayın. Şeker, elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı suyu sos tenceresine alın.
  • Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Ocağın ısısını artırıp hafif bir şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin.
  • Biberleri ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın. Yufkaların her birini üçgen olarak 8 eşit parçaya kesin.
  • Sebzeli harçtan birer yemek kaşığı alıp yufkaların geniş kenarlarına paylaştırın.
  • Sigara böreği gibi sarıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Biberli sos ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!