ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SOYA FİLİZLİ BAHAR BÖREĞİ

Soya Filizli Bahar Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soya Filizli Bahar Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 25 gr noodle (pirinç makarnası)
  • 1 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 taze soğan
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 5~6 yaprak pazı
  • 100 gr soya filizi
  • 5~6 dal taze nane
  • 1 yemek kaşığı kişniş otu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yumurtanın akı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sos için

  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 taze acı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı su

Soya Filizli Bahar Böreği Nasıl Yapılır?

Bol malzemeli börek tarifleri arasında muhteşem bir tat. Noodle’ları tuzlu sıcak suda haşlayıp suyunu süzün. Taze soğan, pazı yaprakları ve naneyi temizleyip kıyın. Havuçları ve patatesleri jülyen doğrayın. Bir tavada fındık yağını ısıtıp zencefil ve taze soğanları kavurun. Havuç, patates, pazı, soya filizi, nane, kişniş ve soya sosunu ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Noodle ilave edin. Sos için, biberleri temizleyip doğrayın. Şeker, elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı suyu sos tenceresine alın. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Ocağın ısısını artırıp hafif bir şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin. Biberleri ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın. Yufkaların her birini üçgen olarak 8 eşit parçaya kesin. Sebzeli harçtan birer yemek kaşığı alıp yufkaların geniş kenarlarına paylaştırın. Sigara böreği gibi sarıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Biberli sos ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!