ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ SOSLU BÖREK

Soslu börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu börek tarifi için malzemeler

  • 4 hazır yufka2 haşlanmış patates2 havuç5-6 haşlanmış mantar1 kahve fincanı haşlanmış bezelye1.5 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri3 sosis300 gr ıspanak1 kahve fincanı sıvıyağ2 su bardağı yoğurt1-2 diş sarımsak5-6 domates2 çorba kaşığı susamKekik
  • karabiber
  • kırmızı pulbiber
  • çörekotu

Soslu börek Nasıl Yapılır

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuçları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın. Kekik, tuz ve karabiber serpip tekrar karıştırın.

 Mantarları enine dilimleyin. Kaşarpeynirine ilave edip karıştırın.

Sosisleri dilimleyin. Ispanağı temizleyip yıkayın ve tuz serpip hafif ovun. Sosis ve ıspanağı bir kapta karıştırın.

Tepsiyi yağlayın. Bir yufkayı bütün olarak tepsiye yerleştirin. Patatesli karışımı yufkanın üzerine yayın. İkinci yufkayı küçük parçalara ayırıp tepsiye yerleştirin. Üzerine mantarlı malzemeyi yayın. Üçüncü yufkayı da küçük parçalara ayırıp malzemenin üzerine yerleştirin ve ıspanaklı malzemeyi ekleyin. Kalan yufkayı ıspanaklı karışımın üzerine yerleştirip kenarlardan taşan kısımları böreğin üzerine toplayın.

Bir çay bardağı yoğurdu sıvıyağla karıştırıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çöreotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Sarımsakları ezip kalan yoğurtla karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve tavada 5 dakika soteleyin. Böreği dilimleyip üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Birer kaşık domates sosu gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.