ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ ŞİPŞAK BÖREK

ŞİPŞAK BÖREK

Şipşak börek
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şipşak börek tarifi için malzemeler
  • 50 g tereyağı
  • 200 g süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 4 yumurta
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Muskat rendesi
  • 20 baklava yufkası
  • 250 g beyaz peynir
  • 2 dal taze soğan
Şipşak börek hazırlanışı

  • Geniş bir kapta erittiğiniz tereyağı, süt, maden suyu ve yumurtaları iyice karıştırın. Tuz, kırmızı pul biber ve yarım muskat rendesini ilave edin. Yufkaları elinizle kopararak ufak parçalara ayırın ve bu yufka parçalarını da sıvı karışıma ekleyin.
  • Beyaz peyniri ufalayarak ekleyin. Yufkaların sıvı karışımı iyice çekmelerini sağlayın. İnce doğradığınız taze soğanları ilave edip karıştırın.
  • Harcı yağladığınız fırın kabınıza aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!