ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ ŞİPŞAK BÖREK

Şipşak Börek

Şipşak börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şipşak Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 200 g süt
  • 1 şişe maden suyu
  • 4 yumurta
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Muskat rendesi
  • 20 baklava yufkası
  • 250 g beyaz peynir
  • 2 dal taze soğan

Şipşak Börek Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta erittiğiniz tereyağı, süt, maden suyu ve yumurtaları iyice karıştırın. Tuz, kırmızı pul biber ve yarım muskat rendesini ilave edin. Yufkaları elinizle kopararak ufak parçalara ayırın ve bu yufka parçalarını da sıvı karışıma ekleyin.
  • Beyaz peyniri ufalayarak ekleyin. Yufkaların sıvı karışımı iyice çekmelerini sağlayın. İnce doğradığınız taze soğanları ilave edip karıştırın.
  • Harcı yağladığınız fırın kabınıza aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!